URGENT

Malgrat recupera la festa de Corpus

Compartiu aquesta història
Corpus davant col·legi Fonlladosa
Corpus de l’any 52 a Malgrat, davant de les escoles Fonlladosa. Josep Bechdejú/ Arxiu Malgrat

El consistori, que en els últims temps està recuperant de l’oblit diferents tradicions com ara la Pubilla o els tres tombs, s’ha proposat de nou impulsar la celebració popular del Corpus.

És per això que ha organitzat el Garric, un programa d’activitats que comencen avui i s’allargaran fins a finals de mes i que donaran el protagonisme a les flors i els espais verds. El nom del programa respon al nom d’un arbust que es pot trobar al Turó d’en Serra de Malgrat.

Entre avui i demà el consistori repartirà unes caixes, que inclouran els diferents materials que es necessitaran per fer una catifa de Corpus a cada casa el proper dijous dia 26. Els kits es repartiran gratuïtament des de les Peixateries Velles.  Aquestes catifes personals s’ajuntaran el dissabte següent per fer-ne una de conjunta al poble, que anirà resseguint l’avinguda del Bon Pastor. Ho explica el regidor de Medi Ambient de Malgrat, Oliver Sánchez-Camacho

El mateix dia es farà una xerrada sobre els espais verds del poble i una excursió per poder conèixer-los i visitar-los.

El Garric també inclou la 1a Mostra de Patis, que se celebrarà el proper 29 de maig amb el nom de l’Eixida. Durant aquest dia una desena de cases emblemàtiques del poble obriran els seus patis per poder ser visitats amb un guia. Aquests patis, que seran de tipologia diversa, es podran visitar en horari de matí.

La primera edició del Garric també inclou una gimcana familiar, una plantada d’arbres amb l’avinguda del Bon Pastor i una campanya per promoure la recollida de la fracció orgànica i que coincidirà amb la recuperació de la celebració de la tradició de Corpus.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics