Preocupació a Malgrat de Mar per l’enterovirus

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Commoció a Malgrat de Mar després de saber-se que la nena ingressada a l’institut Guttmann amb una tetraplegia provocada per l’enterovirus és veïna del municipi.

Tot i que des del Departament de Salut s’ha explicat que “ha estat diagnosticada amb un tipus d’enterovirus diferent al de la resta d’infants afectats” i que es tracta d’un cas aïllat, sense relació amb el brot que s’està produint a Catalunya, la notícia ha generat alarma social entre les mares i pares.

Des de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, s’ha fet una crida a la calma. S’ha recordat als pares que els pediatres estaran preparats i saben com han d’actuar per fer front a aquesta situació.

També es demana que no es deixi de portar els nens a la llar d’infants o a l’escola. Només s’ha d’evitar fer-ho en cas que el menor tingui febre, encara que sigui alguna dècima per tal d’evitar possibles contagis. També s’aconsella extremar la higiene dels menors, tant als centres educatius com a casa.

A tot Catalunya ja s’han detectat una seixantena de casos d’aquest tipus d’enterovirus que provoca afectacions neurològiques. Una trentena de menors estan ingressats i 4, els més greus, són a les unitats de cures intensives.

De moment no hi ha vacuna ni tractament per combatre el virus. Ara bé, la majoria d’infants es recuperen sense seqüeles.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics