A la nostra zona no hi ha casos confirmats del tipus  d’enterovirus que afecta a Catalunya

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des de divendres no hi ha hagut cap ingrés d’infants afectats per l’enterovirus. En  total hi ha 21 nens hospitalitzats a Catalunya, 17 en planta i 4 en Unitats de Cures Intensives, encara que tots evolucionen satisfactòriament.

A la nostra zona no hi ha cap cas confirmat, excepte el cas de la nena de Malgrat que té un altre tipus d’enterovirus, diferent als de la 60a de casos detectats a Catalunya. Ho assegura Marta Azuara, infermera de pediatria del CAP de Salut de Palafolls.

En les últimes setmanes, la proliferació de casos ha fet augmentar l’alarma social entorn a aquest virus, que és habitual, però que enguany té afectacions neurològiques.

Per evitar el contagi d’aquest virus, els metges recomanen millorar la higiene personal de pares i nens. Són mesures habituals i reconamables no només per evitar el contagi d’enterovirus, sinó per a qualsevol virus.

En els últims dies les consultes al metge han crescut ja que els símptomes de l’enterovirus són els  habituals en refredats o malalties intestinals: tos, mocs, febre, vòmits o diarrees. Normalment remeten al cap de dos o tres dies. Però quan hi ha afectació neurològica provoca afectacions en el sistema nerviós central, en forma de somnolència, dificultats per caminar, paràlisi d’alguna extremitat o tremolors.

Es detecta aquest virus amb un anàlisi de saliva, mocs o femta.

Per a més informació sobre l’enterovirus podeu consultar el web de pediatria del CAP de Salut: cuidant nens o  el de la Generalitat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics