Blanes vol apostar per una policia local de proximitat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest  dijous hi ha ple a l’Ajuntament de Blanes i un dels punts a l’ordre del dia és el Nou Model de la Policia. Les principals novetats són  la creació de la Unitat de Policia Administrativa, que no existia fins ara i que donarà suport a diferents departaments del consistori; i de l’altra que s’emfatitzarà i dotarà de major contingut la Policia de Proximitat.

Segons  el consistori, la majoria de les actuacions que fa el cos local de seguretat són de caràcter assistencial, ja sigui per donar informació a la ciutadania, donar assistència de ferits en un accident o la regulació del trànsit, entre d’altres. El nou model es basa en la concepció de policia com servei públic entesa en el seu sentit més ampli: no només de protecció de la comunitat, sinó també com servei a la mateixa.

La regidora de Seguretat, Pepa Celaya, valora molt positivament els resultats a què s’han arribat en el procés de treball en el que s’ha dissenyat aquest nou model policial i en el que han participat tècnics i polítics. Segons la regidora s’ha definit un model de policia, de forma consensuada, que conté amb tot detall les funcions i responsabilitats de la Policia Local en general, així com totes les categories i els objectius operatius del cos.

En aquest sentit, es considera prioritari comptar amb els agents i comandaments necessaris per poder ser un cos de servei de proximitat, eficàcia, i que doni respostes a les necessitats actuals socials que té la ciutadania. Per aquest motiu, s’ha fet una definició molt exhaustiva de les funcions de cara a la potenciació de la carrera professional dins l’estructura del cos.

En aquest sentit, s’està treballant en la incorporació de quatre agents més a la plantilla. Un d’ells s’incorporarà a la plaça de sergent que actualment està per cobrir.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics