URGENT

Palafolls vol tancar el mandat sense deute

Compartiu aquesta història
deute
Font: Ajuntament de Palafolls

Divendres es van presentar els resultats econòmics de l’Ajuntament corresponents al 2015. Enguany s’ha fet més aviat del que és habitual, coincidint amb la jubilació de la interventora municipal.

Segons les dades presentades, el 2015 s’ha tancat a l’Ajuntament amb números verds, ja que s’ha aconseguit un romanent de tresoreria d’uns 600 mil €.

Aquests diners es destinaran a eixugar part del deute del consistori, ja que segons l’equip de govern, una de les prioritats és tancar aquest mandat amb un deute 0. Ho explicava la regidora d’hisenda, Dolors Agüera.

El deute general de l’Ajuntament s’apropa als 3 milions d’€ tant a llarg com a curt termini.

Segons les mateixes dades, el consistori es manté dins els paràmetres permesos tant de deute com amb l’objectiu d’estabilitat pressupostària i objectiu de la regla de la despesa.

El deute viu de l’Ajuntament de PLF és, a data 31 de desembre de 2015, de 1 milió 900 mil €,  un 17% del pressupost ordinari, lluny del màxim permès per llei.

Això implica un deute de 211€ per habitant. És el deute per habitant més baix de la zona. Malgrat deu 242€ per habitant, Blanes 812, Tordera 1100, tot i que Sta. Susanna lidera el rànquing amb 3150€ de deute per habitant.

El consistori palafollenc ha anat reduint el deute en els últims anys i la xifra actual representa la meitat del que es devia fa 5 anys, quan el deute s’enfilava a 447€ per cada palafollenc.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics