Palafolls no fa tractament preventius contra el mosquit tigre

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La bonança climàtica de les últimes setmanes sumada a la les pluges de la primavera han provocat la reaparició del “mosquit tigre”. És just en aquest moment quan els municipis es posen a treballar per evitar la proliferació d’aquests animals. El Consell Comarcal gestiona el tractament de 22 municipis del Maresme. Malgrat té una empresa especial dedicada a aquesta tasca, mentre que PLF no té cap actuació prevista per lluitar contra aquests insectes.

Des de l’Ajuntament de PLF expliquen que la seva incidència no és especialment destacada al nostre municipi, pel que es confia en els predadors naturals d’aquests animals com les orenetes, els ratpenats o uns petits peixos que es troben a les rieres de PLF, les gambúsies, que s’alimenten també d’aquests animals. El regidor de sanitat pública, Josep Rueda, explica que no s’apliquen tractaments específics preventius, sinó que s’actua quan es detecta una colobia de mosquits.

El que sí es fa és vigilar que no hi hagi acumulacions d’aigua a l’espai públic, per evitar els espais on el mosquit es reprodueix.

També es demana a la ciutadania estar atents i que eliminin l’aigua estancada dels espais privats a l’exterior, ja sigui de platets de test, galledes, gerros o pots, ja que són punts on els mosquits tigres poden reproduir-se.

La campanya comarcal de lluita contra el mosquit tigre s’està duent a terme a 22 dels 30 municipis de la comarca i consisteix, bàsicament en el tractament dels embornals sifònics i altres punts d’acumulació d’aigua a la vía pública amb un larvicida que combina dos bacils. La seva efectivitat és de sis setmanes, fet pel qual s’ha d’anar repetint el tractament fins el moment en què la baixada de les temperatures provoca la mort de les larves i dels mosquits adults.

Una actuació que Malgrat considera mínima, i per això fa anys que té una empresa que s’encarrega d’intentar mantenir a ratlla aquesta animals.

El mosquit tigre és actiu de dia, a diferència dels mosquits més comuns que fan vida nocturna, i les seves picades són molt més nombroses i doloroses que no les dels mosquits autòctons.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics