Una exposició fotogràfica repassa el turisme a Blanes a la dècada dels 60 i 70

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

“Blanes, Sol i platja. Els anys del boom turístic”. Amb aquest títol l’Arxiu de Blanes inaugura avui una exposició fotogràfica que portarà molt bons records a les persones que van viure aquella època a la vila.

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, que es celebrarà el proper dijous, l’Arxiu Municipal blanenc ha preparat un recull de fotografies que plasmen com era la vida quotidiana a la platja de Blanes durant els estius del 1965 al 75.

La mostra forma part del fons fotogràfic d’una desena de professionals blanencs, ara jubilats o desapareguts, que van immortalitzar amb les seves instantànies un període on es van produir grans transformacions urbanístiques a conseqüència de l’arribada massiva d’immigrants per poder treballar.

Va ser en aquells anys, on van néixer nous barris com ara els Pins, Mas Borinot, La Plantera o Ca la Guidó que responien a la necessitat d’acollir als nouvinguts.

Durant aquesta dècada, les imatges també deixen constància de l’incipient “turisme de masses”, que ja  començava a tenir una certa presència a la costa.

Pel seu interès històric, moltes d’aquestes imatges ja han estat presents en altres exposicions temàtiques.

L’espai que acollirà aquesta mostra serà la Sala Casa Oms de l’Arxiu, ubicada al carrer Ample número 11 de Blanes, que restarà oberta tots els matins de dilluns a divendres fins a finals d’aquest mes.

Els interessats tenen també l’oportunitat de fer una visita guiada gratuïta i oberta a tothom, on estaran presents alguns dels autors de les fotografies. Es recomana fer inscripció prèvia trucant al telèfon o al mail de l’Arxiu, que podran trobar a la nostra plana web.

 

972 355268

arxiu@blanes.cat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics