Mor una veïna de Blanes fent barranquisme aquest cap de setmana a Tremp

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La noia, de 25 anys, estava fent el descens del barranc de Gurb amb altres persones quan, segons les primeres informacions, una crescuda sobtada del riu va sorprendre  el grup arrossegant a la dona.

El Grup d’Actuacions Especials, més conegut com GRAE, va rebre l’avís de l’accident ahir a quarts de quatre de la tarda d’ahir diumenge, moment on es van desplaçar tots els efectius amb un helicòpter, tres dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, sis patrulles dels Mossos d’esquadra i diverses unitats especialitzades en rescats d’aquest tipus. Malgrat l’ampli desplegament de mitjans, res es va poder fer per salvar la vida de la dona.

Durant les tasques de rescat i de recerca de la desapareguda, que va aparèixer poc després d’arribar els cossos de rescat, també es van rescatar 9 persones que es trobaven en una situació precària al mig d’aquest barranc del Pallars Jussà, però que van resultar il·lesos.

Un dels rescatats, el company de la dona morta, va haver de ser evacuat pels serveis sanitaris del SEM a l’Hospital de Tremp amb una crisis d’ansietat.

La zona manté la Prealerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya, l’INUNCAT, després de les intenses pluges que han descarregat a la zona.

És per això, que les autoritats demanen especial prudència sobretot a l’entorn de les lleres del riu, rieres i barrancs. Les recomanacions prenen important rellevància quan es tracta de practicar activitats de muntanya en aquestes zones després de pluges intenses.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics