Blanes convoca assemblees de veïns per treballar els pressupostos participatius

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El consistori Blanenc destinarà 315.000€ del pressupost municipal perquè la ciutadania decideixi en què els vol invertir. La decisió s’haurà de debatre de forma ordenada a partir de les demandes que presentin els veïns de Blanes a partir de trobades que es faran a cada barri, per tal d’apropar les possibles inversions a les realitats dels barris.

Ja hi ha un calendari de 8 assemblees informatives que començaran aquesta setmana i s’estendran fins el 20 de juny. El procés, però culminarà a finals d’octubre.

L’organització d’aquest procés de pressupostos participatius s’ha decidit en una Comissió de Control que ha servit per tenir un primer contacte amb els veïns i per definir la distribució pressupostària i els llocs de reunió.

En aquestes primeres reunions, s’ha decidit dividir la població en sis zones,  i dividir els 315 mil€ de forma equitativa entre aquestes zones, en funció del número d’habitants, d’immigració, d’equipaments i d’aturats .

Tothom pot participar en aquestes assemblees participatives presentant propostes d’utilitat pel municipi.

Cal que les demandes siguin de bens materials tangibles que no estiguin inclosos en els pressupostos ordinaris de l’Ajuntament i que no es tractin de serveis, com ara contractar personal.

Els votants podran triar una proposta per zona i papereta, i encara està per definir si l’edat mínima es situarà a partir dels 14 anys o en els 16 anys. El resultat de les votacions està previst que es faci públic a partir del següent mes de novembre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics