URGENT

Lupiáñez demana avalar científicament qualsevol solució per la platja de s’Abanell

Compartiu aquesta història

Fa unes setmanes els Ajuntaments de Palafolls i Malgrat, el CCM, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes i la Plataforma Preservem el Litoral van posar el crit al cel davant la primera intenció de l’Estat de dragar sorra del fons del litoral d’Arenys i de la llera de la torde4ra per regenerar la platja de s’Abanell.

Tots ells han alertat dels possibles efectes negatius als ecosistemes  marins a la costa d’Arenys, ja que l’any passat ja es va fer una extracció de sorra en aquesta zona.

La preocupació també s’estén als aqüífers de la Tordera, que es podrien veure afectats per una possible draga.

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha assegurat a RP que, més enllà de les consideracions de cadascú, qualsevol actuació ha d’estar avalada per estudis científics. Lupiañez creu que una extracció de sorra de la Tordera podria millorar la seguretat en cas d’una vinguda d’aigua. Tot i això, creu que cal salvaguardar els aqüífers dels quals beuen la majoria de poblacions properes.

L’alcalde manté que faci el que es faci s’ha d’escoltar el territori i els estudis científics.

Lupiáñez, però, s’ha mostrat del tot contrari a la previsió de construir uns dics de contenció per evitar que els temporals s’emportin la sorra de la platja de s’Abanell. El batlle recorda que seria d’un impacte paisatgístic i turístic que danyaria al municipi.

La intenció del Ministeri es va donar a conèixer fa unes setmanes i de moment no deixa de ser un previ d’avantprojecte, que ja ha aixecat recels al territori. Lupiáñez, a més, recorda que per fer aquest projecte cal l’aprovació de l’ACA i dels Departament de Costes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics