URGENT

El ple de l’Ajuntament demanarà la dimissió de Bermán

Compartiu aquesta història

Demà hi ha ple a l’Ajuntament de PLF amb una 10a de punts a l’ordre del dia. Entre ells hi destaca la moció de reprovació de l’actual regidor del PP al nostre municipi Óscar Bermán. La moció recorda que Bermán va ignorar la moció que el plenari va aprovar al gener, només amb el vot en contra del mateix Bermán, contra la presència dels exlegionaris a la setmana santa palafollenca.

La moció de reprovació, presentada pel PSC, recorda que també es va fer un decret autoritzant la processó religiosa, però no la presència dels exlegionaris.

De fet, el text  recorda que la Confraria de PLF, que presideix el mateix Bermán, va intentar legalitzar la presència dels exmilitars emparant-se al dret de manifestació. Van demanar autorització a la Generalitat, que va considerar que la intenció de la Confraria era fer passar un acte  religiós per una manifestació, pel que no es podia emparar en el dret de manifestació.

Tot i això, el passat dia 25 de març un centenar d’exlegionaris van desfilar amb el seu Crist de la Bona Mort pel barri St. Lluís, acompanyats de la confraria de PLF i una pancarta reclamant llibertat religiosa, en un acte que va ser seguit per un miler de persones als carrers.

Davant de tot plegat el PSC vol reprovar l’actuació del regidor popular i demanar-ne la seva dimissió.

La moció que es presenta demà també informa que l’Ajuntament de PLF es reserva la possibilitat d’iniciar accions legals contra Óscar Bermán, com promotor i organitzador de la desfilada i contra la Hermandad de Antiguos Legionarios de Barcelona.

També es posarà en coneixement de la fiscalia diferents informes fets pels Mossos, Policia Local i serveis jurídics per si cal actuar en conseqüència.

En aquest sentit el govern municipal recorda que en compliment de la Llei Mordassa aprovada precisament pel PP, cal autorització expressa per fer manifestacions a la via pública i preveu sancions de fins a 600 mil€ a qui les promogui.

Bermán ja va assegurar fa unes setmanes que el govern fa el ridícul al intentar reprovar-lo i al portal conservador Alerta Digital afirma que tot plegat és un linxament a la seva persona i es fa una crida als patriotes catalans a ser demà al plenari defensat a Bermán.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics