URGENT

L’alcalde assegura que el pacte amb C’s està molt a prop

Compartiu aquesta història

Valentí Agustí va tancar divendres el programa Assumptes Interns de RP i va confirmar el que ja apuntava el portaveu de Ciutadans, Martí Victòria fa un mes. El pacte per a que els taronges entrin al govern està pràcticament tancat. Segons Agustí, l’únic obstacle és que el partit d’Albert Rivera doni llum verda al pacte, cosa que podria passar acabades les eleccions generals de diumenge.

Seria un pacte a tres, al costat de ICV-EUiA, soci prioritari dels socialistes palafollencs.

Agustí, que dissabte avançava al diari El Punt que Victòria s’ocuparia de la cartera de serveis, explica que la voluntat és reforçar el govern municipal i no pas debilitar l’oposició, a qui va criticar pel frontisme amb el que actua.

En aquest sentit assegura que Esquerra critica qualsevol projecte que estigui signat pel govern i que s’allarga molt en els plens.

De tota manera, qui més crítiques va rebre va ser el PP i el seu regidor Óscar Bermán. L’alcalde va fer seva la frase de les JERC, assegurant que el popular l’avergonyeix després dels diferents episodis viscuts en l’últim any. De fet creu que Bermán ha anat a pitjor amb els anys i que sembla no tenir aturador. De tota manera demà el govern preveu presentar la moció de reprovació al ple municipal, en el que es demana la dimissió del popular per haver-se saltat la prohibició de la desfilada dels exlegionaris a la processó de Setmana Santa. L’alcalde creu que és una falta de respecte greu al treball democràtic d’un ajuntament.

L’alcalde diu que està treballant amb l’Hospitalet per evitar que l’any que ve es repeteixi aquesta desfilada, que ha relacionat amb el franquisme.

Obre la judicialització de la política local, argumenta que és un reflex de la realitat general i no es plateja deixar el càrrec si el cas Chrislemon acaba arribant a judici. De fet assegura que la seva intenció és acabar el que resta de mandat, tot i que afirma que ja no es tornarà a presentar a la reelecció.

Diu que el consistori es planteja reduir del deute, sense oblidar les inversions que el poble necessita. En aquest sentit parla de la zona industrial per promoure l’activitat econòmica i de les obres de Ciutat Jardí. Diu que acabades les obres es recepcionarà la urbanització, però confirma que encara es necessitaran millores que hauran de pagar els veïns.

L’alcalde es va mostrar contrari a la prolongació de l’autopista fins a Lloret i  confia en que els tècnics prendran la millor decisió sobre el drenatge de la sorra de la Tordera, tot i que lamenta que aquestes actuacions per regenerar platges són efímeres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics