URGENT

La nit de Sant Joan és sinònim de festa però també de precaució

Compartiu aquesta història

Durant les revetlles, grans i petits esclataran petards, però cal saber com utilitzar-los per garantir la seguretat de tothom. És molt important comprar els productes pirotècnics en establiments autoritzats i assessorar-se sobre les diferents categories i les edats adequades per a cada producte.

A l’hora de fer esclatar els petards ha d’imperar el seny i no llençar-los contra les persones, així com tampoc fer batalles ni acostar-se  al material pirotècnic si no esclata al poc temps d’encendre’l. Marià Martínez, Bomber voluntari de Malgrat de Mar, demana que els usuaris dels petards respectin a les persones i els béns materials.

També es recomana guardar els petards dins d’una bossa de tela i que, si és possible, que la persona que porta la bossa de petards no sigui la mateixa que qui faci esclatar la pirotècnia.

Tampoc es pot encendre petards dins de ampolles de vidres, llaunes o altres recipients perquè podrien esclatar i produir danys personals o materials.

Les Fogueres són potencialment perilloses i més en una població com Palafolls, on la massa forestal és quantiosa i no gaire allunyada del nucli urbà. És per això que està totalment prohibit encendre cap foc a una distància menor de 500 metres de boscos o zones forestals, cosa que pràcticament és tot el municipi. Els Bombers voluntaris de Malgrat adverteixen que aquest estiu s’ha de tenir especial cura per les condicions que hi ha.

Per fer una foguera calia demanar permís a l’Ajuntament amb antelació. Les mesures obligatòries per encendre-la és fer-ho a una distància de 15 metres de les façanes i els vehicles, afegir-hi llenya progressivament i si es fa a sobre de l’asfalt, ficar 10 centímetres de sorra a sota per no tacar el terra. Cal recordar també que preferiblement s’ha de cremar fusta i no és aconsellable ficar-hi paper, palla o cartró ja que poden sortir volant.

Durant la Revetlla de Sant Joan és recomanable no tenir roba estesa als balcons, tenir les finestres tancades, els tendals plegats i les persianes baixades.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics