Palafolls tindrà fibra òptica a tot el municipi

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Segons ha avançat l’Ajuntament de Palafolls, fa uns dies va reunir-se amb Telefònica, l’empresa que s’encarregarà de la instal·lació de la fibra òptica, per parlar de quina manera es desplegaria aquesta tecnologia aquí a Palafolls.

Durant la presentació de les previsions, Telefònica va confirmar al consistori que  ja han començat a Ciutat Jardí els treballs per fer arribar la fibra òptica  al nostre poble. El ramal principal travessarà des del barri de Sta Maria fins el centre.

Inicialment, l’empresa de telefonia només tenia la previsió de fer una primera fase on només es donés servei a una mica més de la meitat de la població, concretament al 57%, el que suposava deixar fora al barri de St Lluís.

Finalment i després de la reunió mantinguda amb l’Ajuntament de Palafolls, s’ha sabut que l’empresa preveu ara la cobertura gairebé total del nostre poble, ja que St Lluís estarà cobert per una connexió amb Malgrat i Mas Reixach amb una connexió des de Tordera. Ho explicava al plenari municipal la tinent d’alcalde, Dolors Agüera.

L’únic punt negre per la connexió a la fibra òptica serà Mas Carbó, on els tècnics estudien com fer arribar la fibra òptica.

Per la seva banda, la Policia Local alerta que els treballs per implantar aquesta tecnologia  començarà la propera setmana, cosa que obligarà a fer talls puntuals en algunes de les principals vies de trànsit de la nostra vila. Com és el cas dels carrers Major, Francesc Macià o carrer passada. Seran talls puntuals que duraran algunes hores  al matí.

Un cop arribi al nostre poble, els qui contractin aquest nou sistema, veuran com es multiplica la velocitat d’internet. Si actualment la xarxa va a una velocitat d’un màxim de 10 megues, quan funcioni la fibra òptica es podrà navegar a una amplada de banda d’uns 100 megabytes.

Es calcula que els treballs d’instal·lació de la fibra òptica aquí a Palafolls podrien allargar-se tot l’estiu i seria molt possible començar-la a utilitzar aquesta tardor.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics