El Partit Popular, la força més votada a Espanya

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La repetició de les eleccions generals torna a reforçar el Partit Popular com la força més votada a Espanya i a Catalunya En Comú-Podem tornen a aconseguir el major número de vots

Després de 6 mesos de les darreres eleccions del 20-D, les eleccions d’ahir deixen un paisatge polític gaire similar al de fa mig any perquè no hi ha una majoria absoluta on pugui governar el partit popular en solitari.  Malgrat que els populars han guanyat vots respecte als darrers comicis de desembre, aquests encara hauran d’esperar per continuar a la Moncloa. El PSOE i Ciutadans han perdut votants i Units Podem tampoc han aconseguit apujar els vots. Ara, les principals forces polítiques que han estat incapaces de pactar durant els darrers mesos, es veuran abocades a una entesa si no volen arribar a fer unes terceres eleccions.

El president del partit popular a la comarca del Maresme, Diego Sánchez, valora molt positivament els resultats d’ahir. Segons el popular, ara caldrà esperar que no hagi gaires complicacions a l’hora de formar govern.

Les tretzenes eleccions espanyoles de la democràcia deixen uns resultats positius pel bloc de la centre-dreta, on populars i ciutadans sumarien 169 escons, 6 més que als comicis de desembre, a diferència del bloc de l’esquerra que en perdria. Socialistes i Units-Podem, aconseguirien 156, 3 menys que ara fa sis mesos.

La participació a nivell estatal ha estat bastant similar a la del Nadal, amb un 68.9%, un punt per sota de les anteriors. A diferència de Catalunya, on la participació ha caigut 4 punts respecte a les eleccions del 20D.

Precisament aquí a Catalunya, En Comú Podem, amb Xavier Domènech al capdavant, manté la victòria dels darrers comicis i els 12 diputats que ja havien aconseguit al desembre.

Esquerra Republicana de Catalunya, es consolida com la segona força més votada, amb més vots que fa sis mesos, però continua mantenint els 9 diputats que ja havien tret l’any passat. El malgratenc Xavier Roger, número 7 d’ERC a les llistes per Barcelona, destaca que tot i que han aconseguit els mateixos diputats que a les darreres eleccions, han pujat el número de senadors.

Un altre grup que aconsegueix els mateixos resultats que fa sis mesos és Convergència Democràtica de Catalunya, que tornen  a arribar als 8 escons. A diferència dels socialistes que perden un escó i es queden amb 7 diputats. Aquí a Catalunya els populars guanyen un diputat més que al desembre i aconsegueixen 6 en total. Els d’Albert Rivera, Ciutadans, mantenen l’electorat a Catalunya, a diferència de l’estat espanyol, i es queden amb els 5 que ja havien tret al desembre.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics