URGENT

Ciutadans i Convergència perden votants mentre el PP en recupera

Compartiu aquesta història

Els taronges van ser el partit més perjudicat al nostre municipi en les eleccions d’ahir. Van perdre 200 vots respecte al desembre i prop de 2 punts i mig percentuals . Si el 20D van ser 3a força al poble, enguany han caigut a la 4a força amb  504 vots. Van ser 5s al centre i a St Genís, però 3s a St Lluís.

El portaveu de C’s a PLF, Martí Victòria, lamentava que el resultats a nivell espanyols tornen a ser complicats per trobar acords i apunta a unes 3s eleccions.

Convergència tampoc va poder millorar resultats respecte al desembre a PLF. Va caure en vots , en va perdre una 70a, i també en percentatge.

Una pèrdua que Josep Maria Botella, president del  partit a PLF, atribueix a multiples factors, com la manca de representació a PLF, o el procés de renovació del partit a nivell català.

Els nacionalistes van aconseguir 440 vots i van ser la 6a força política al poble, mentre que al desembre van ser 5a.

La formació que més creix al poble és el PP, que aconsegueix  un centenar vots  respecte el desembre. Un augment que suposa un 23% més que els passat comicis generals. Els populars van  sumar el 11.2% dels vots, 3 punts més que al desembre.

Óscar Bermán, president dels populars, creu que qui guanya les eleccions és qui ha de governar i no creu en una unió de les forces d’esquerra per fer fora el PP de la Moncloa. També demana una reflexió sobre la manca de participació.

Els populars van treure els millors resultats a S Genís, on van ser 3r i a St Lluís, on van ser 4t. Al centre van ser la darrera formació més votada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics