URGENT

Baixa l’atur per sota dels 600 per primer cop en més de 7 anys

Compartiu aquesta història

Aquest juny s’ha tancat al nostre municipi amb 594 aturats, són 23 menys dels que hi havia un mes abans i, a més, representa la millor dada des del mes de novembre de 2008. De fet en tots aquests anys, la xifra de desempleats no havia baixat de les 600 persones.

Des de primers d’any el nombre de desocupats s’ha reduït en un centenar i respecte fa un any, l’atur ha caigut en una 30a de persones i uns 200 menys que fa 3 anys, quant es va registrar el pitjor mes de juny de la història.

Tot i aquestes bones dades, la rebaixa d’aturats de l’últim mes a PLF ha estat la més discreta de les poblacions del nostre voltant, amb un 3.7%, sobretot gràcies a la reactivació del sector serveis a l’estiu.

ultim any
evolució atur a Palafolls en l’últim any

Lidera la davallada d’aturats a la nostra zona Malgrat amb en prop d’un 9%. El municipi ha reduït en 110 les seves llistes de persones a la recerca de feina. N’hi ha 1142.

Blanes baixa en un 7.8% i té prop de 2700 persones sense feina, 350 menys que fa un any.

Pineda també aconsegueix retallar nombre d’aturats,. En l’últim mes ho ha fet en un 7.2% amb una reducció de 170 persones fins les 2217 sense feina.

A nivell comarcal, el Maresme aconsegueix reduir l’atur a 20 de les 30 poblacions. De fet, en l’últim mes s’ha reduït el nombre de desocupats a la comarca en 800 persones, la meitat de les quals concentrades a les 5 poblacions del nord, entre elles PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics