URGENT

Els treballadors de Nylstar convoquen una manifestació contra els acomiadaments

Compartiu aquesta història

La plantilla de l’empresa Nylstar de Blanes, juntament amb el sindicat UGT, ha convocat una manifestació pel proper dimecres 27 de juliol en contra del nou ERO d’extinció que enviarà a l’atur a 185 treballadors del total de 219 que té la plantilla.

La direcció de l’empresa blanenca havia anunciat la setmana passada que aquest nou expedient de regulació de l’ocupació afectaria només 73 persones, però en la reunió amb els representants dels treballadors, que va tenir lloc el passat dijous, la direcció va anunciar l’ampliació de la mesura fins els 185. La notícia va provocar la indignació de la plantilla, que el mateix divendres al matí es va agrupar davant la fàbrica per denunciar el que segons ells és “un tancament encobert”, ja que consideren impossible tirar endavant la companyia amb només 40 treballadors.

Xavier Casas, secretari general de la UGT, en declaracions a Aragirona.cat, ha reclamat la implicació del Govern de la Generalitat per solucionar i salvar el que, segons ell, és una empresa centenària, símbol de la indústria catalana. Ha assegurat, a més, que el cas de Nylstar és prioritari per al sindicat i que no descarten arribar als tribunals si la direcció incompleix la normativa. Segons ell, la solució passa per trobar un grup d’empresaris que conformi una nova direcció “competent”.

Des de fa dos anys, els treballadors de l’empresa s’han vist afectats per diferents EROS, cosa que només ha servit per augmentar les tensions amb la direcció. De moment, la manifestació que hi ha convocada pel proper dimecres 27 de juliol, començarà a les 18.00h a la porta de la fàbrica Nylstar i finalitzarà a la plaça de la l’ajuntament de Blanes. Tal i com afirmen en el seu manifest de convocatòria, l’objectiu principal de l’acte és “impedir que empresaris especuladors intentin tancar una gran empresa”. No es descarten noves mobilitzacions per fer sentir la seva veu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics