URGENT

Palafolls recapta 15.000€ per la nova ordenança de tinença d’animals

Compartiu aquesta història

L’ajuntament de Palafolls ha interposat multes per infraccions, en la majoria de casos lleus, de la ordenança de tinença d’animals, que regula especialment la d’animals potencialment perillosos. El valor total d’aquestes multes ascendeix a prop de 20.000€, dels quals ja se n’ha recaptat 15.000.

Segons explica el regidor de Salut Pública de l’ajuntament, Josep Rueda, es tracta de supòsits en els quals els propietaris de gossos perillosos o potencialment perillosos no complien amb la documentació que estableix la normativa: faltes de llicència, manca d’assegurança de responsabilitat civil, no estaven inscrits en el cens pertinent, no complien tampoc amb els requeriments del xip obligatori… En aquest sentit convé recordar que censar els animals al nostre municipi és un tràmit que es pot fer de forma gratuïta.

No obstant, el regidor ha volgut deixar constància que des que es va modificar l’ordenança el passat mes de juny, el nombre de gossos d’aquest tipus inscrits en el cens ha augmentat de forma considerable.

 

Tot i que la xifra de diners recaptats sembli molt alta, Rueda comenta que, bàsicament, es tracta de quatre o cinc casos en els que un mateix propietari incomplia diverses de les normes establertes en l’ordenança, fet que va incrementant el cost de la sanció.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics