Demà comença el concurs de focs artificials a la festa major de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’espectacle de focs artificials, l’activitat central de la festa major de Blanes, torna aquest any amb cinc nits d’exhibicions, des de divendres 22 de juliol fins dimarts 26. D’aquesta forma es recuperà en la seva 46ena edició un cinquè dia, després que el 2012 se’n reduïssin a quatre per motius econòmics.

Divendres 22 podrem gaudir de l’espectacle de la companyia xinesa, Firevision International Company. Aquesta va participar en la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics de Beijing el 2008 i presenta un altre atractiu més a nivell tècnic.

Dissabte 23, dilluns 25 i dimarts 26 repetiran Pirotecnia Accitana Maria Angustias (Granada), Pirotecnia Pablo (Astúries) i Pirotecnia Hermanos Fernández (Múrcia), companyies que ja han estat premiades en d’altres edicions del concurs. I per diumenge l’organització ha reservat Fireworks Lieto, una companyia italiana que l’any passat va ser de les més aclamades pels espectadors.

Cal recordar que els guanyadors del concurs s’emporten un premi de 6.000 euros i la possibilitat de participar en el concurs blanenc l’any següent. A més, des de l’any 2012, l’espectacle guanyador també es pot veure a les festes de Girona. Com a principal novetat, la pirotècnia guanyadora d’enguany podrà mostrar la seva exhibició a la festa major de Lloret de Mar de l’any vinent gràcies a l’acord al que han arribat els ajuntaments d’aquests dos municipis.

La festa major de Blanes es fa en honor de Santa Ana, la patrona del municipi, i es calcula que cada any aplega al voltant de 500.000 visitants al llarg dels dies que té lloc. Els focs es podran veure tots els dies a partir de les 22.30h.

Com cada any, la part més molesta de les celebracions són els talls de circulació que pateix la ciutat. Es començaran a fer talls a partir de les 7 de la tarda i fins la mitjanit, en un dispositiu policial on hi participen diàriament una trentena d’agents.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics