URGENT

Albano Dante Fachin és escollit nou líder de Podem a Catalunya

Compartiu aquesta història

Així ho ha anunciat des de Madrid el secretari d’organització de Podemos, Pablo Echenique. El blanenc s’ha convertit en el nou secretari general de la formació política catalana 9 mesos després de la dimissió de Gemma Ubasart. Durant tot aquest període, el càrrec s’ha exercit de forma interina. Dante Fachin s’ha imposat a la resta de candidats a les primàries amb 2.453 vots, cosa que representa un 41,9% dels vots emesos pels votants, per davant del diputat al Congrés Raimundo Viejo, conegut per ser tenir una posició més propera a la de Pablo Iglesias. D’aquesta manera la secció catalana aposta per desmarcar-se de les directrius del líder de Podemos.

Aquest dilluns, un cop celebrades les votacions, els cinc candidats que optaven a ocupar el càrrec van emetre un comunicat conjunt on es “comprometien a continuar enfortint el partit i a posar el seu granet de sorra per ajudar la nova direcció”, fos quin fos el resultat de les primàries. Alhora, demanaven un “Podem fort, cohesionat, vertebrat en el territori i amb una participació directa de les bases per construir un espai polític central de país que posi la Generalitat al servei de la majoria social.


Foto de portada: Podem Catalunya

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics