Els treballadors de Nylstar es mobilitzen contra els acomiadaments

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tan bon punt es va donar a conèixer la decisió d’ampliar l’ERO d’extinció fins a 155 treballadors, aquests van anunciar mobilitzacions en defensa dels seus llocs de treball. La primera concentració tindrà lloc aquest dimecres a la tarda, concretament a les 6.

La convocatòria de Salvem Nylstar proposa trobar-se davant de les instal·lacions de la mateixa fàbrica per dirigir-se cap a la casa consistorial blanenca per demanar que es posin en marxa les mesures necessàries per salvar d’una banda els seus llocs de treball i, de l’altra, la pròpia empresa.

De fet, els treballadors denuncien que Nylstar està patint un tancament encobert que atribueixen a la mala gestió industrial iniciada l’any 2009, moment en què el negoci va ser adquirit per Praedium, propietat d’Alfons Cirera.

Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya ha exigit a la direcció de l’empresa que presenti un “pla de viabilitat creïble”, a fi d’acreditar que la fàbrica tirarà endavant amb només 61 treballadors, que són els que quedaran si s’executa l’ERO. El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, assegurava que tal i com està plantejat l’Expedient de Regulació, que ha comparat amb el “Dragon Khan”, tenen dubtes que sobre el futur de l’empresa.

La producció ha estat aturada quatre mesos i s’havia de posar en marxa al juliol, cosa que finalment no s’ha produït.

Paral·lelament, els treballadors han posat en marxa una recollida de firmes a través d’internet per demanar a la Generalitat que activi el Pacte Nacional per la Indústria de Catalunya, instrument marc i fill de ruta per al desplegament de mesures que ajudin a situar la indústria al centre de l’economia, i que podrien suposar la salvació de Nylstar. De moment han recollit més de 900 firmes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics