URGENT

Llencen una gossa per sobre una tanca de dos metres a la protectora d’animals de Palafolls

Compartiu aquesta història

13692926_1126792307388604_7365633617916045884_oLa protectora d’animals de Palafolls ha engegat una campanya a través del seu perfil de facebook per intentar trobar la persona que el passat diumenge 24 va “llençar” una gossa a un dels seus patis per sobre una tanca de dos metres.

L’animal va ser introduït a la força en un pati on hi havia d’altres gossos, fet que incrementa la perillositat de l’acte. En aquest cas ni la gossa abandonada ni els gossos del pati on va caure van patir cap tipus de lesió o agressió. No obstant, la situació podria haver estat pitjor si l’animal hagués patit algun tipus de malaltia contagiosa o els animals del pati estiguessin en quarantena.

Cristina Dalmau, directora de la protectora, explica la gravetat del fet.

Segons Dalmau, l’acte no només és moralment reprovable, sinó que constitueix un delicte que pot ser penat amb multes de fins a 30.000€ en funció de les ordenances municipals, el tipus de gos i la conducta realitzada en l’abandonament.

Aquest fet no és un cas aïllat en la protectora palafollenca, d’altres vegades ja s’han trobat gossos lligats o una caixa de gats abandonats a la porta de l’establiment.

En aquest sentit, Dalmau ha volgut recordar la responsabilitat que suposa l’adopció o la compra d’un animal de companyia i ha animat a tothom a no tenir por i a denunciar a la policia o als ajuntaments els casos de veïns o coneguts que no tenen les seves mascotes en les condicions en les que han de tenir-les: casos de maltractaments, d’animals sense les necessitats bàsiques cobertes, gossos que no surten mai al carrer o que es troben en males condicions higièniques.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics