Palafolls incrementa gairebé un 18% la recollida selectiva de residus el 2015

Imatge d'arxiu d'un camió recollint les fraccions de la brossa a Mataró. Foto: Lluís Martínez
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons dades recentment publicades per l’agència catalana de residus, a Palafolls el percentatge de residus recollits selectivament sobre el total de residus municipals ha estat d’un 34,93% respecte un 17,27% del 2014, el que suposa un augment de gairebé el 18%.

David Martínez, tècnic del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme explica a què es deu aquest augment.

D’aquesta forma, el nostre municipi se suma a la tendència general a l’alça  que han experimentat la majoria de municipis de la comarca en els últims temps. El Maresme ha tingut històricament uns resultats dels recollida selectiva sensiblement millors als de la mitja catalana. Així ho mostra el fet que el conjunt de municipis membres del Consorci (la totalitat dels 30 municipis del Maresme menys Tiana i Montgat) han augmentat un 8,8% el 2015 el seu percentatge, el creixement més significatiu dels últims anys. Això diu Martínez al respecte.

A Palafolls, de totes les fraccions de recollida selectiva, la matèria orgànica, les restes de poda i jardineria, els residus voluminosos i la fusta i també les runes són les que han experimentat un creixement més destacat. Mentre, els olis vegetals i la ferralla són els que menys han crescut.

Pel que fa els objectius establerts dintre del Programa General de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya 2020 (PRECAT20) es marca una fita del 60% de recollida selectiva dels residus municipals pel 2020. Al Maresme, el 2015 ja hi ha varis municipis que ho han assolit, com: Canet de Mar, Cabrera de Mar o Argentona. I hi ha d’altres que estan ben a prop, com: Sant Andreu de Llavaneres  o Vilassar de Mar. A Palafolls caldrà continuar treballant.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics