L’aplec de la Maria Sabatera torna a Palafolls aquest cap de setmana

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest dissabte, 30 de juliol, Palafolls acull la 4a edició de l’Aplec de la Maria Sabatera. Enguany seran tres cobles diferents les que interpretaran fins a 24 sardanes: la Cobla de Premià, la cobla Conrad Saló de la Bisbal de l’Empordà, i evidentment, la cobla amfitriona, la de Palafolls.

El lloc escollit per celebrar-hi l’aplec, que començarà a les 8 del vespre, és novament la plaça del Fòrum Palatiolo.

Hi haurà servei de sopar a preus populars. S’hi serviran amanides, sardines, pa amb tomàquet, pernil i formatge, entre d’altres coses.

La trobada tornarà a servir per homenatjar a Maria Fenoll, coneguda popularment com la Maria Sabatera ja que durant anys va regentar una sabateria al centre del municipi.

La Maria és la presentadora del programa El Despertar de PLF de RP des de fa prop de 30 anys. Es tracta d’un dels programes més escoltats i estimats d’aquesta emissora, des d’on cada diumenge es promociona i es celebra el món de la sardana, des de la proximitat i la senzillesa que hi aporta la Maria.

L’Aplec de la Maria Sabateria va començar el 2013 com una iniciativa conjunta entre l’escola de Música i Ràdio Palafolls per tal de tenir un aplec sardanístic a PLF i alhora retre un homenatge a la Maria, a qui el primer any l’Ajuntament va nomenar filla predilecte de PLF. De fet, la darrera sardana que es podrà escoltar a l’aplec de dissabte és “La Maria de Palafolls”, una peça sardanística que el compositor Joaquim Soms va escriure com a homenatge a la palafollenca.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics