URGENT

Salut preveu ampliar i millorar el CAP de Malgrat abans del 2018

Compartiu aquesta història

Entre aquest any i el vinent es faria la redacció del projecte i la licitació de les obres, que podrien començar el 2017. Durant la reunió que diversos alcaldes del Maresme han mantingut aquest dimecres amb el conseller de Salut, Antoni Comin, hi ha hagut temps per abordar problemàtiques concretes dels municipis representats.

L’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, va aprofitar la trobada per demanar millores al centre d’atenció primària del municipi. El conseller va adoptar el compromís de suprimir els barracons provisionals instal·lats ara fa deu anys i substituir-los per obra fixa. Aquestes intervencions servirien per millorar les infraestructures actuals, però d’entrada els serveis que s’ofereixen des del centre de salut serien els mateixos.

Una altra de les reivindicacions de caire més local va ser la de reobrir el servei d’urgències del CAP de Malgrat, que des de fa uns anys es limita als mesos d’estiu per l’increment de població estacional. Segons Mercader, això serviria per descongestionar les urgències del CAP de Pineda i l’hospital de Calella, ja que tant els veïns de Malgrat com els de Santa Susanna, Tordera i Palafolls, tindrien una alternativa més propera.

De fet, un dels temes que es va abordar a la trobada va ser la preocupació dels alcaldes de la zona per l’estat de l’hospital comarcal, que Mercader ha considerat “obsolet”. Segons el batlle malgratenc, el conseller Comin va reconèixer la necessitat d’invertir en les instal·lacions sanitàries de referència, però sense especificar exactament què caldria millorar. Mercader apunta que aquesta tasca correspon als tècnics del Departament.

 

Foto de portada: Elmalgratenc.cat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics