L’ACA atribueix la mort de peixos de la Tordera a la falta d’oxigen de l’aigua

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

La setmana passada desenes de peixos van ser trobats morts prop de la desembocadura de la Tordera. Després que els Agents Rurals ho comuniquessin a la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Malgrat, aquests es van posar en contacte amb l’Agència Catalana de l’Aigua, que va enviar un inspector per agafar una mostra i analitzar-la.

L’ACA va descartar des d’un primer moment que la causa de les morts fos un abocament que hagués alterat la qualitat de l’aigua. I després de l’anàlisi, tot sembla apuntar que el més probable és que fos produït per una anòxia, és a dir, una falta d’oxigen en l’aigua.

Segons l’agència, la desembocadura de la Tordera s’ha convertit en una bassa sense regeneració de l’aigua: es troba seca cinc quilòmetres més amunt i tampoc arriba al mar, la qual cosa ha provocat un estacament sense regeneració de l’aigua. Han volgut remarcar també que la bassa no té cap aportació d’aigua lateral ni rep cap abocament d’aigües residuals conegut.

Els peixos morts són, sobretot, llises, anguiles i carpes. No seran retirats per l’ACA perquè, segons ells, no suposen cap risc i, a més, la bassa es troba en una zona maritimo-terrestre, de manera que l’administració que hi té la competència és el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics