Nylstar estudia canviar l’ERO d’extinció de contracte per una suspensió temporal

Fotografia de la manifestació del passat 27 de juliol. Foto: RP

Aquesta nova mesura afectaria la major part de la plantilla, uns 180 treballador, ja que no es s’hi inclourien els 34 empleats que a dia d’avui encara en tenen un en vigor. La suspensió s’iniciaria el 15 d’agost i s’allargaria fins al 31 de desembre. La proposta la fa el sindicat UGT sense el vistiplau de CCOO, sindicat minoritari, a la taula de negociació entre el comitè d’empresa i la direcció, amb la mediació de la inspectora de treball i seguretat social Laura Freixas.

Segons ha explicat el president del comitè d’empresa, Juanjo Rodríguez, en declaracions al diari El Punt, UGT ppressiona la direcció perquè, si no hi ha injeccions de capital i no es pot reprendre l’activitat, s’entri automàticament a concurs de creditors el proper 30 de setembre, ja que actualment hi ha instat un preconcurs i en aquesta conjuntura no hi ha manera de poder comprometre cap possible inversor.

Tot i les negociacions, Nylstar donarà l’opció a aquells qui ho vulguin d’acollir-se a una extinció dels seus contractes, tot i que només ho podran fer 50 treballadors i de forma totalment voluntària. En l’ERO s’hi recull que els afectats cobraran una indemnització de 20 dies per any treballat amb un límit de 12 mensualitats.

Per altra banda, totes les forces polítiques amb representació municipal a l’Ajuntament de Blanes han signat un plànol dels terrenys de la factoria que simbolitza la ratificació que l’actual revisió del POUM no modificarà els usos d’aquests terrenys. D’aquesta manera es vol impedir que s’especuli amb els terrenys on hi ha instal·lada la fàbrica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics