La Generalitat obre una convocatòria per ser bomber voluntari

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El termini de presentació de sol·licituds s’allargarà fins al 23 de setembre d’enguany i per presentar-s’hi cal complir els següents requisits mínims: : haver complert 18 anys, tenir el títol de graduat/da en educació secundària obligatòria o equivalent, o estar en condicions d’obtenir-lo; tenir la residència a 15 km de radi, com a màxim, del parc de bombers al qual es vol adscriure i no patir cap malaltia ni discapacitat física, psíquica o sensorial que impedeixi l’exercici de les funcions pròpies de la secció activa.
Per aconseguir una de les 350 places de bomber voluntari que s’ofereixen caldrà superar tres fases: una de proves, una de formació i una de pràctiques.

De les places ofertades, n’hi ha quatre de vacants al parc de bombers de Tordera i 2 al de Malgrat de Mar.

La primera fase consta de diverses proves: s tipus test, d’aptitud física, avaluació psicològica i entrevista personal; un reconeixement mèdic i una última prova de coneixements de llengua catalana i castellana.

Un cop superada aquesta primera fase, caldrà superar un curs de formació, de com a màxim 500 hores lectives, a l’Escola de Bombers i Protecció Civil de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

Superades aquestes dues parts, la fase de pràctiques consistirà en 380 hores de servei efectiu en parcs de bombers i altres instal·lacions de la DGPEIS.

Els aspirants que hagin superat totes les proves de les diverses fases del procés i que reuneixin els requisits i condicions requerides, seran nomenats membres de la secció activa del cos de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya, i seran distribuïts entre els 75 parcs de bombers voluntaris de la Direcció General de Prevenció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS).

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics