La Roda demana permís a Governació per fer la marxa de torxes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’associació cultural La Roda de Palafolls, vinculada a la secció local d’ERC, ja té gairebé a punt tots els tràmits per autoritzar la Marxa de Torxes per la Independència que des de cinc anys celebren al nostre municipi coincidint amb l’11 de setembre, la diada nacional de Catalunya.

Per fer-ho, però, han decidit saltar-se l’autorització municipal, i han fet directament una comunicació al departament de Governació, informant de la voluntat de celebrar l’acte, en format de manifestació.

El secretari de l’associació La Roda, entitat organitzadora de l’acte, Xavier Salicrú, ha explicat que, coneixent la postura de l’ajuntament palafollenc, han volgut estalviar-se tots aquests passos.

En aquests moments La Roda està negociant amb Governació i els Mossos d’Esquadra l’horari i el recorregut de la manifestació, dos dels punts que van generar conflicte l’any passat per la coincidència amb els actes de Festa Major de Palafolls.

De moment, però, no hi ha res segur, tot i que de cara a la setmana vinent la marxa de torxes ja podria tenir recorregut i horari.

L’any passat unes 400 persones van assistir a l’acte, inicialment prohibit per l’ajuntament a través d’un decret d’alcaldia.

La Roda va engegar una campanya de suports per tirar endavant la marxa, a la qual s’hi van sumar personalitats de la política i la cultura catalanes. La marxa finalment es va fer amb el permís del Departament d’Interior, a qui l’associació palafollenca ha acudit directament enguany per aconseguir el vistiplau, passant per davant del consistori palafollenc.

 

Foto de portada: Facebook La Roda de Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics