URGENT

El preu del lloguer a Palafolls es manté estable durant el primer semestre de 2016

Compartiu aquesta història

A diferència d’altres municipis del Maresme on els preus del lloguer han pujat respecte l’any passat i la previsió és que ho continuïn fent durant els propers, a Palafolls el pronòstic és que es mantinguin estables.

La causa d’aquesta diferència rau en el fet que el nostre municipi, juntament amb d’altres com Tordera, ha tingut un alt percentatge de construcció en el darrer temps, això suposa ara que l’oferta sigui superior a la demanda i que per tant els preus no puguin pujar igual que en d’altres municipis de la nostra comarca.

Així ho explica Josep Maria Ros, un dels delegats que l’Associació Professional d’Experts Immobiliaris (APEI) té al Maresme.

Ros explica que la situació del preu del lloguer ha variat molt en els últims anys. Abans quan pujava ho feia tot en conjunt. Ara, tot varia en funció de la ubicació. Els preus més alts de tota Catalunya se situen en el que l’APEI anomena la primera anella, és a dir Barcelona i la seva zona metropolitana, on la mitjana se situa en els 622€. La segona anella, que podríem situar des de Castelldefels fins a Mataró també ha patit pujades de preu i es preveu que ho continuï fent.

Del conjunt de municipis del Maresme,els municipis més cars són Alella i Sant Vicenç de Montalt, que de mitjana se situen en els 1000€  de lloguer, superant la mitjana de la comarca, que es troba al voltant dels 580€. Segons Ros, el motiu principal d’aquest preu tan elevat és la proximitat a Barcelona i la tipologia d’immoble. Hi ha persones que pel mateix preu que un pis a la ciutat prefereixen viure en una casa de poble al costat del mar.

Malgrat tot, Ros assegura que el lloguer es troba potenciat al 100% i que hem passat d’una fase en la que la gent tenia por d’emancipar-se o deixar de viure en un pis compartit degut a la inestabilitat laboral, a una altra en la que cada cop s’inverteix més tant en lloguer com en compra d’immobles.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics