Desfibril·ladors als cotxes de la policia de Malgrat de Mar

 

El consistori malgratenc ha aprovat una partida de 6 mil euros destinada a la compra de desfibril·ladors. Alguns d’aquests aparells es col·locaran a l’interior dels cotxes de la Policia Local. L’objectiu de la mesura és el de facilitar una ràpida actuació en cas que algú pateixi una aturada cardíaca al carrer. Perquè estiguin preparats per donar aquesta atenció, tots els agents rebran formació específica.

En l’actualitat, Malgrat de Mar compta amb una desena de desfibril·ladors d’ús públic. Es troben als pavellons esportius, al camp de futbol, al Centre Cultural, al Centre Cívic i les pistes d’atletisme. La Policia Local, els Bombers Voluntaris i el servei de socorrisme de les platges també en tenen.

Els desfibril·ladors són aparells que emeten impulsos elèctrics al cor per tal que torni a bombar sang i recuperi el batec.

Es recomana que siguin manipulats per persones formades. Tot i això, actualment la llei permet que -en cas de necessitat- els usi qualsevol persona, encara que no tingui cap coneixement específic en la matèria.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics