Èxit de la festa del contrapàs de Sant Genís de Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’entitat Vivelles, Cultura i Entorn de Sant Genís va dur a terme el passat dissabte a l’antiga escola de Sant Genís la novena edició de la festa del contrapàs. També durant la setmana passada, dimarts i dijous, van tenir lloc les dues nits del taller de balls a la fresca organitzat per la mateixa entitat i dirigit a aprendre, precisament, les danses que posteriorment es van ballar a la festa.

Aquest any es tenia previst aprendre a ballar el contrapàs, el patatuf i una dansa que s’introduïa nova en aquesta edició, l’espolsada. No obstant, segons explica Xavier Salicrú, un dels membres de l’entitat, no hi ha haver prou temps i es posposarà per a l’any vinent.

Segons els seus impulsors, la valoració conjunta d’ambdues activitats és totalment positiva. Es tracta d’activitats ja consolidades que cada any apleguen més participants. Al taller van assistir un total de 20 persones amb una mitjana d’edat de 30 anys. I al sopar i la festa la xifra va augmentar fins arribar als 80 assistents.

La recuperació del contrapàs és un dels projectes que va engegar Vivelles i que té per objectiu mantenir vius balls populars tradicionals que es ballaven fa anys a Sant Genís i a les seves rodalies.

El contrapàs, el patatuf i l’esposada són danses que van estar en actiu i eren populars fins ben entrat el segle XIX. Van continuar ballant-se a principis del segle XX però ja de forma molt residual. Activitats com la organitzada durant la setmana passada pretenen portar-les al present i donar-les a conèixer.

 

Foto de portada: Vivelles Cultura i Entorn de Sant Genís

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics