URGENT

Gairebé la meitat dels turistes que visiten el Maresme repeteixen

Compartiu aquesta història

Un estudi elaborat pel Consorci del Turisme del Maresme  durant els últims trimestres de 2015 revela que el 47% dels turistes allotjats a Calella, Santa Susanna, Malgrat, Pineda, Canet i Mataró repetien destinació, alguns d’ells per quarta i cinquena vegada. L’enquesta, que s’ha repartit entre més de 900 persones, pretén definir el perfil de turista que visita la destinació.

El perfil del turista que escull el Maresme és de 48,4 anys, habitualment viatja en parella (40,9%) o en família amb fills (20,3%). Segons l’estudi, el 63,8% dels visitants són estrangers, principal del Regne Unit, Holanda i França. També es força intensa la presència del turista de proximitat, amb un 25,5% de visitants provinents d’altres comarques de Catalunya.

La puntuació global de la destinació s’ha fixat en el 8,2 de mitjana, de manera que no es fa estrany que el turista reincideixi. Els aspectes que valoren més són el caràcter i amabilitat de la gent, la qualitat dels allotjaments, la seguretat ciutadana i l’atenció rebuda a les oficines de turisme. Aproven amb una nota més baixa els punts d’accés a internet i l’oferta d’aparcament. Aquest és un element a tenir en compte ja que el 54,3% s’acosten al Maresme en vehicle propi.

La tendència dels darrers anys a organitzar-se el viatge per compta pròpia es fa evident en aquesta enquesta, on només un 26% dels enquestats assegura haver planificat el viatge a través de touroperadors o agències de viatge. Per contra, les xarxes socials i internet esdevenen el sistema preferit pels turistes per programar la seva estada. Les guies i llibres de viatges només han estat consultades pel 12% dels preguntats.

La majoria (84,1%) ens visiten per fer una estada de vacances. Passen una mitjana de 7,2 nits a la destinació i gasten 495,7 euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics