La taxa turística deixa 2,2 milions d’euros l’any passat al Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Entre Calella, Pineda, Malgrat i Santa Susanna es van recollir dos milions, un 94% del total comarcal. Santa Susanna encapçala la llista de municipis que més diners recapten gràcies a la taxa turística. L’any passat va ser el quart municipi català que més diners va recollir gràcies a aquest impost, en total, més de 900mil €. Aquesta xifra correspon al 30% dels diners que va recaptar la Generalitat i que, aquest organisme retorna als ajuntaments per tal que els reinverteixin en el sector.

A Malgrat de Mar aquests diners han servir per adaptar la platja de l’Astillero a les persones amb mobilitat reduïda o per millorar el parc Francesc Macià. A Pineda, s’ha obert un BabyCenter a la platja i s’ha potenciat la presència del municipi a fires europees. Segons ha explicat l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, en declaracions al diari El Punt, aquestes actuacions de millora es consensuen amb l’empresariat local, que al capdavall són actors principals de l’equació.

Pel que fa al nombre de places turístiques, el municipi que té més oferta és Calella, amb total que frega les 19.000 places. La segueix Santa Susanna amb 15.700 i tanquen la llista Malgrat de Mar i Pineda.

La taxa turística va recaptar a Catalunya 43,5 milions el 2015, incloent-hi hotels, càmpings, habitatges d’ús turístic, apartaments, albergs de joventut, establiments de turisme rural, àrees de pernoctació i creuers, entre d’altres.

Aquest impost es va començar a aplicar el 2012 tot i les reticències del sector turístic, però a dia d’avui ja està més acceptada entre els empresaris.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics