La Generalitat es queda el programa de detecció del càncer de còlon

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Generalitat ha prohibit a l’ajuntament de Palafolls posar en marxa el programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte. Davant l’èxit de les edicions celebrades amb anterioritat, que han permès la detecció de 3 casos, l’organisme ha decidit sumar el programa als altres dos que ja té en marxa, de detecció del càncer de mama i de coll d’úter.

Ho ha explicat l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí.

Malgrat tot, Agustí ha subratllat que després de l’èxit que va tenir el programa a casa nostra, els metges de capçalera del CAP ja fan un seguiment més exhaustiu dels pacients que, per les seves condicions són més favorables a desenvolupar la malaltia, i es demanen proves per poder fer un diagnòstic més acurat.

La majoria de vegades el càncer no produeix cap molèstia fins que la malaltia està avançada. Si es detecta sang en les deposicions, canvis en els hàbits intestinals durant més de sis setmanes, pèrdua de pes o cansament inexplicables o malestar abdominal persistent, convé  consultar el vostre metge per descartar

La campanya, iniciada a finals de 2014, estava finançada per l’Ajuntament de Palafolls amb una despesa d’uns 11 mil€. A partir d’ara, serà la mateixa Generalitat qui finançarà el projecte de detecció d’aquest càncer, un dels que té més incidència sobre la població.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics