Polèmica pel pregó de la festa major de Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Enguany el pregó de festes de Palafolls, com ja vam informar, serà una pel·lícula dividida en sis episodis que fan referència a l’actualitat del municipi. En un d’ells, hi apareixen els legionaris, cosa que ha encès els ànims de més d’un a les xarxes socials en vincular el títol del pregó, Sota el volcà lèsbic, amb la presència dels exmilitars. Això, sumat a l’aparició a internet d’un vídeo on apareixen homes transvestits, que oficialment no té res a veure amb el pregó segons la organització, ha acabat de sacsejar les xarxes socials que aquests dies van plenes de crítiques i injúries cap al pregó. Una de les veus més crítiques és el regidor del PP a Palafolls, Oscar Bermán, que ha titllat el pregó de provocació.

Bermán ho considera una provocació en donar per fet que els legionaris eren protagonistes del pregó i se’ls tractava de forma despectiva.

Tot i això, Bermán ha negat que tingui la intenció de boicotejar el pregó, tal i com s’ha publicat a la plataforma comunicativa Alerta Digital, on Bermán assegurava que faria “una crida als patriotes catalans a omplir els carrers de Palafolls el dia 7”.

Paral·lelament, el consistori palafollenc ha emès un comunicat oficial aquest dimarts per esclarir tota la polèmica desfermada a les xarxes socials. L’ajuntament titlla de “mentides sense cap fonament tot el que s’està difonent a les xarxes socials” en relació a aquest tema.

L’alcalde de Palafolls Valentí Agustí assegura que els ha sorprès que el vídeo hagi aixecat tanta polseguera quan l’únic que s’ha pogut veure són imatges aïllades de la pel·lícula.

En aquest comunicat s’exposa que la voluntat de l’ajuntament no ha estat, en cap cas, generar polèmica ni odi, dividir o crispar la població. Per demostrar que és així conviden el president de la Hermandad de Legionarios de Barcelona a un passi particular de la pel·lícula. Segons ha explicat l’alcalde, fa uns quants dies que intenten contactar amb ell per convidar-lo personalment a la preestrena perquè comprovi que no hi ha cap greuge cap al col·lectiu que representa.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics