Davallada simbòlica en ocupació turística durant el mes d’agost al Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’agost registra menys ocupació turística al Maresme tot i ser un mes que ha batut rècords a nivell català. Val a dir que la davallada a la nostra comarca és pràcticament simbòlica, de només mig punt, passant del 92,7% al 92,2% d’ocupació. D’altra banda, de les comarques barcelonines, només el Maresme i el Garraf tenen una ocupació superior al 90% durant aquest període. Tot i això, Maresme i Anoia, són les úniques destinacions que registren un creixement negatiu durant un dels millors mesos per als establiments turístics.

Si analitzem les dades segons les quinzenes, es repeteix la tònica d’anys anteriors, essent la segona quinzena la millor pel que fa a ocupació a la nostra comarca.

Les dades pertanyen a l’enquesta Flaix realitzada per la Diputació de Barcelona i que dóna indicadors d’ocupació turística als allotjaments de l’entorn de la província de Barcelona.

L’estudi destaca el gran creixement que ha experimentat el turisme rural, que només a la nostra comarca, ha vist incrementar en un 13% el nombre de reserves durant l’agost. Per aquest tipus de destinació ha estat més profitosa la primera quinzena, on la ocupació ha passat del 70% registrat l’any 2015 l 92% que han experimentat aquest any.

També ha crescut, tot i que no amb la mateixa força, el col·lectiu de turistes que opta pels apartaments turístics. L’ocupació mitjana pel global de la demarcació és del 78,95%, 11 punts per sobre dels resultats obtinguts l’any passat durant aquestes dates.

L’ocupació als càmpings, en canvi, ha caigut dos punts respecte les dades del 2015, dades condicionades per una primera quinzena més dèbil que en anteriors estius. La segona quinzena, en canvi, mostra xifres en positiu.

L’Enquesta Flaix d’ocupació turística és un treball del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona, que es realitza durant els períodes de màxima afluència turística de l’any a les diverses destinacions de les comarques barcelonines.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics