L’atur baixa per sisè mes consecutiu a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El mes d’agost ha deixat 559 aturats al nostre municipi, són 15 menys dels que hi havia un mes abans, quan es va arribar a xifres que no es registraven des del novembre de fa 8 anys. De fet, fins al juny d’aquest any la dada d’atur no havia baixat mai de les 600 persones a Palafolls.

Des de primers d’any el nombre de desocupats s’ha reduït en 150 persones i respecte fa un any, l’atur ha caigut en unes 60 persones. La pitjor dada d’atur al mes d’agost a Palafolls la trobem ara fa tres anys, quan el 2013 es van assolir les 767 persones aturades.

grafic agost

La rebaixa d’aturats de l’últim mes a PLF és de les més significatives pel que fa les poblacions del nostre voltant, amb un 2,6%, sobretot a causa de la recta final de la temporada turística d’estiu.

En segona posició hi trobem Tordera, que ha reduït l’atur en un 2,2%. 28 persones hi ha trobat feina deixant la xifra total d’aturats en 1.221.

Pineda aconsegueix novament retallar el nombre d’aturats. Ho ha fet en un modest 1,8%, gràcies a la quarantena de persones que han sortit de les llistes de l’atur.

L’últim municipi de l’Alt Maresme que ha aconseguit mantenir a ratlla l’atur és Malgrat, on 11 persones, un 1% del total, ha trobat feina el mes d’agost.

Per contra, Santa Susanna i Blanes comencen a veure com la corba de l’atur torna a enfilar-se cap amunt, això sí, de forma molt moderada. Cap dels dos municipis veu com la taxa d’atur s’incrementa en més d’un 1%.

A nivell comarcal, el Maresme està dividit: Una de cada tres comarques aconsegueix disminuir les llistes d’aturats, mentre que la resta comença a veure-les créixer. Tot i això, gran part de les variacions són molt minses, fet que provoca que, en el global de la comarca, només hi hagi hagut un increment de 12 persones. Pineda, Tordera, Canet i Palafolls són els quatre municipis on més s’ha reduït  l’atur durant aquest mes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics