URGENT

Els incendis forestals encerclen Sant Lluís aquest estiu

Compartiu aquesta història

Aquest dimarts a la tarda es va produir un incendi forestal  en un solar de vegetació urbana al camí d’en Jordà, a prop del tram de carretera que uneix el centre de Palafolls amb el barri Sant Lluís.

Els bombers de la Generalitat van rebre l’avís de l’incendi quan faltaven 10 minuts per les sis de la tarda, moment en què es van activar cinc dotacions terrestres de bombers i una d’aèria que van treballar en les tasques d’extinció del foc. En poc temps, uns vint minuts, els cossos de seguretat van donar el foc per controlat. A les 18.23, després de remullar la zona cremada, el foc es va donar per apagat.  Les flames van afectar un total de 2.000 metres quadrats. Els altres incendis van ser a l’Avinguda del Mar, davant del restaurant Casa Oms i al Carrer Montblanc.

new-piktochart_15939352_75c8cf9cd3ffe75f4eec227922553a5ca9e9d30e

Aquesta situació ha estat més aviat habitual aquest estiu, quan s’ha declarat fins a quatre incendis a les immediateses del barri Sant Lluís, generalment en vorals de la carretera, cosa que fa pensar que la causa dels focs sigui la mà de l’home. Segons informa la Policia Local de Palafolls, els mesos amb més focs han estat el juny i l’agost, amb cinc incendis cadascun, seguits del juliol (3) i setembre (1).

La manca de plujes, principal causant de la situació de sequera de la vegetació incrementa molt el risc d’incendis forestals i per això Protecció Civil de la Generalitat emet una altra prealerta del Pla INFOCAT per risc d’incendis i demana la col·laboració de la població per minimitzar el risc d’ignicions, especialment en les 28 comarques més afectades, entre elles El Maresme i La Selva.

De fet, des d’aquest dilluns Catalunya es troba en prealerta per sequera. Els embassaments de les conques internes estan al 60%, quan fa un any superaven el 70.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics