URGENT

Blanes reivindica la gamba com el seu producte gastronòmic estrella

Compartiu aquesta història

El consistori blanenc ha impulsat per aquest mes de setembre la celebració de la primera Quinzena Gastronòmica de la Gamba.

L’organització de la quinzena es felicita ja per la gran quantitat d’establiments que s’han sumat a la iniciativa, un total de 25 restaurants repartits arreu del municipi. Comparen aquesta xifra amb les altres jornades gastronòmiques que s’organitzen a Blanes, les del Suquet de Peix. Aquesta altra experiència, que fa nou anys que es duu a terme, va comptar amb 21 restaurants adherits en la seva última celebració.

Durant els 15 dies que durarà, els restaurants blanencs elaboraran plats o menús relacionats amb aquest producte de mar amb l’objectiu de posar en valor els productes gastronòmics blanencs. En la presentació oficial de la campanya es va explicar que la voluntat és oferir el millor del món de la pagesia i la pesca, i estimular la creativitat de comerços i restaurants.

La gamba és el producte que més benefici aporta als pescadors blanencs, fet que justifica que es vulgui potenciar el seu consum. L’any passat la Confraria de Pescadors van vendre 123 tones de gambes, generant fins a 3 milions d’euros en preu de venda a la subhasta, 1 milió més que al 2013.
La quinzena gastronòmica de la Gamba s’acompanyarà d’un concurs fotogràfic a través d’Instagram com a eina divulgativa. Les tres fotografies més votades seran premiades amb un lot de productes blanencs.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics