URGENT

100.000€ per prevenir l’expansió de la plaga del Tomicus

Compartiu aquesta història

El departament d’Agricultura de la Generalitat s’ha compromès a destinar 100.000€ en concepte d’ajudes per al programa de prevenció de plagues, com la de l’escarbat Tomicus que està assolant essencialment les pinedes del Maresme, amb prop de 800 hectàrees afectades, i el Vallès.

El tècnic de Medi ambient de l’ajuntament de Palafolls, Oriol Bassa, ha explicat que la situació podria empitjorar de cara l’any vinent si no s’hi posa remei.

Segons Bassa, la millora manera de combatre la plaga té dos camins: d’una banda, caldria eliminar els peus de pi per hectàrea, retirant els que es trobin en més mal estat i de l’altra, es podria substituir els pins per un altre tipus d’arbre comú en els nostres boscos, les alzines.

Bassa ha explicat el procediment que han de seguir els propietaris afectats per a sol·licitar aquestes ajudes.

Les Associacions de Propietaris han informat a les ADF que la Diputació de Barcelona no aportarà recursos econòmics enguany per controlar la plaga del Tomicus, però Oriol Bassa s’ha mostrat convençut que s’ho repensaran i n’acabaran formant part. Les ADF del Maresme i el Vallès Oriental consideren que la situació és prou greu com per reclamar un pla de suport tècnic i econòmic per l’any que ve.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació destinarà 6.432.631 euros a la gestió forestal sostenible per al 2017. Aquests ajuts van destinats a actuacions silvícoles, prevenció d’incendis forestals i restauració del potencial forestal, inversions per la transformació i comercialització dels recursos forestals, redacció i revisió dels instruments d’ordenació forestal i a la xarxa viària per a la gestió dels boscos. Els ajuts, que es publicaran en breu al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), són cofinançats entre el Departament d’Agricultura, que aporta el 57%, i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupalment Rural (FEADER).

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics