URGENT

Aturem la C-32 presenta el recurs contra el projecte de perllongament de l’autopista

Compartiu aquesta història

 La plataforma Aturem la C32 ha presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya una petició de la suspensió cautelar de l’obra de perllongament de l’autopista de Blanes-Lloret-Tossa.

La demanda compta amb el suport d’una quinzena d’entitats, principalment en defensa del medi ambient o de caràcter polític. Aquest fet provoca que sigui un jutge de la sala del contenciós administratiu l’encarregat de decidir sobre el projecte de la nova autopista, que segons la plataforma, vol destruir els boscos de la Selva Marítima i que va en contra de la voluntat popular expressada a les urnes el passat mes d’abril.

El portaveu de la plataforma Jordi Gaitan ha recordat que l’alternativa passa per desdoblar les actuals carreteres.

Recurs presentat per la plataforma
Recurs presentat per la plataforma

El recurs presentat per la plataforma destaca tres motius principals que fonamenten la petició: d’una banda, que el projecte que es vol executar presenta modificacions substancials, que no es pot considerar emparat per cap declaració d’impacte ambiental vàlida, i que l’inici de les obres suposarà greus perjudicis de difícil o impossible reparació en l’interès públic.

En aquest sentit, l’eurodiputat ecosocialista Ernest Urtasun ha presentat davant la Comissió Europea una pregunta demanant que s’investigui el conveni subscrit entre el govern de la Generalitat i la concessionària Invicat per tal que aquesta assumeixi el pagament d’aquestes obres a canvi de majors ingressos per peatges o prolongació de peatges passat l’any 2020, moment en què finalitzaria l’actual concessió.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics