URGENT

Comença la Setmana de la Mobilitat a Palafolls

Compartiu aquesta història

Aquest matí s’ha repartit al costat de cadascun dels centres escolars de PLF un carnet entre els estudiants del nostre municipi. Durant tota la setmana els alumnes que vagin al centre de forma sostenible aniran segellant el carnet que un cop completat  suposarà un obsequi.

Aquesta activitat, coneguda com a programa Camins Escolars, vol incentivar que els estudiants abandonin el cotxe particular i s’acostumin a anar a escola a peu, patinet o bicicleta.

Fins el proper dijous es celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que vol promoure els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, en contra del vehicle particular així com fer visibles com aquesta mobilitat més sostenible i segura pot  millorar l’espai públic, la qualitat de l’aire o la reducció de la contaminació. Sota el lema europeu ‘Mobilitat intel·ligent. Economia potent.’, la Setmana del 2016, també vol reforçar el potencial de la mobilitat intel·ligent a l’hora de contribuir al desenvolupament econòmic.

Aquesta activitat educativa i de conscienciació es tradueix a PLF  en diferents activitats . La principal és la de Camins Escolars que des de fa anys que es fa al nostre municipi.

També dijous a la tarda l’àrea d’Ensenyament organitzarà una sèrie de tallers a la plaça Joaquim Ruyra. Cal que els nens i nens vagin acompanyats d’un adult i portar patinet per poder realitzar un circuit tancat que permetrà conèixer i demostrar el coneixement de les normes de circulació bàsiques. En cas de pluja, els tallers es durien a terme a l’edifici MiD [Fòrum Palatiolo, s/n].

També la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura coincideix amb la campanya de gratuïtat de la línia de bus L5 que uneix els diferents barris i urbanitzacions de PLF amb el centre urbà en les hores d’entrada i sortida dels alumnes dels centres educatius.

La línia serà gratuïta durant un mes per promocionar la línia i el seu ús, així com per promoure l’ús generalitzat del transport públic.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics