Viles Florides condecora a 7 municipis veïns

La gala anual Flors d’Honor celebrada el divendres passat a Olot va reconèixer la tasca dels pobles i ciutats en l’embelliment dels carrers amb projectes d’enjardinament i flors ornamentals.

Malgrat, Calella, Tordera, Lloret, Pineda, Santa Susana i Blanes han estat guardonats d’entre un total de 86 municipis,que suposa un important increment respecte els 66 de l’any passat.

En la categoria de tres Flors d’Honor destaquen Malgrat, Calella, Lloret i Pineda, i Santa Susana i Tordera amb dues Flors d’Honor. També es va reconèixer els projectes d’enjardinament urbà, tant públic com privat, categoria que va premiar el Jardí Botànic de Marimurtra de Blanes com a Espai Públic Florit.

A l’ acte organitzat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya hi van assistir més de 250 persones, i el va presidir la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentacio, Meritxell Serret.

El projecte Viles Florides té només cinc anys d’història, però el president de la Confederació, Josep Pastó, es mostrava satisfet per l’èxit de la iniciativa i deia, literalment, que ja s’ha aconseguit que l’interès per la natura, les plantes i els jardins avanci sense aturador, una prova de la riquesa natural i paisatgística del país.

La confederació d’horticultura pretén destacar la importància de les zones verdes en els nuclis urbans, que contribueixen en una millor qualitat de vida dels veïns, una major conscienciació sobre el medi ambient i la sostenibilitat, així com convertir aquests espais en atractiu turístic que permetin impulsar les economies locals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics