Malgrat blinda Les Mines de Can Palomeres

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En l’últim ple municipal es va acordar per unanimitat modificar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el POUM amb la intenció de protegir tot l’espai que ocupaven les mines de ferro de Can Palomeres, tenint en compte el seu patrimoni històric, arqueològic, industrial, cultural i natural.

Es tracta del primer pas per posar en valor i incrementar el nivell de protecció dels elements de l’entorn de les antigues mines. Un espai de més de 45 hectàrees que ja estan protegides per la Xarxa Natura 2000 per la importància a nivell de biodiversitat  per la presència de colònies de ratpenats.

Amb la modificació aprovada la setmana passada, l’Ajuntament de Malgrat fa un pas més i protegeix tot aquest entorn, també els elements històrics, urbanístics i culturals.

Així es protegeix el pou i la caseta de miners situats al costat del Rierot de Mas Joer, la masia de Can Palomeres, l’estació de càrrega de les  mines, edificació associada a les mines, els camins inventariats i nous camins privats d’ús públic, entre d’altres.

Fa uns mesos L’Ajuntament de Malgrat de Mar rebia l’ Estudi documental i arqueològic de l’espai de les Mines de Can Palomeres ,així com també d’un estudi paisatgísticfets per la Diputació de Barcelona i que apostaven per ampliar la protecció i la posada en valor dels elements encara presents en aquest espai.

Paral·lelament, a aquesta modificació urbanística el consistori malgratenc treballa en un Pla Director dels Vestigis d’aquest entorn, en el qual també s’inclourà La Pilona, la plataforma que es troba dins el mar i que formava part de l’estructura de càrrega de vaixells.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics