URGENT

Palafolls s’uneix a la ruta de la “Tourdera”

Compartiu aquesta història

La junta de govern local va aprovar ahir la incorporació del nostre municipi dins el projecte turístic i de descoberta del entorn anomenat Tourdera. Es tracta d’una ruta, per fer a peu i amb bicicleta, que anirà des de la desembocadura de la Tordera, a Blanes, fins al seu naixement a la Font Bona, al Coll de Sant Marçal.

En total són una 15a d’ajuntaments implicats. L’últim a sumar-s’hi ha estat el consistori palafollenc, que preveu acondicionar uns camins rurals resseguint la vora del riu en el seu pas pel nostre poble fins connectar-lo amb Tordera, que també és a la iniciativa.

Es preveu que a banda de la senyalització general de la ruta, en el seu tram per PLF, es senyalitzin alguns punts d’interés, com ara la Biblioteca Enric Miralles o bé el Castell de Palafolls.47508

Per entrar al projecte el nostre municipi pagarà uns 3300 € anuals que han de servir per unificar la senyalització, la promoció i mantenir la plana web de promoció del projecte impulsat des del Consell Comarcal de La Selva amb el suport de les Diputacions de Barcelona i de Girona.

A la capçalera, La Tourdera resseguirà el curs del riu però tindrà un segon ramal que anirà a través de la riera d’Arbúcies. Tots dos circuits s’uniran a la part alta del massís del Montseny i generaran un itinerari circular. Això farà que el recorregut, d’uns 60 quilòmetres en total, tingui dos sectors clarament diferenciats: la part baixa pensada per a un públic familiar i de qualsevol edat i un segon tram més exigents per a ciclistes o senderistes més preparats de Sant Esteve o d’Arbúcies fins al naixement del riu.
En la majoria de trams, com és el cas de Palafolls, La Tourdera aprofitarà camins ja existents, sempre en espais amb poc trànsit motoritzat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics