La rehabilitació de les antigues cases dels mestres de Malgrat començaran a principis d’octubre

Façana de les antigues cases dels mestres. Google
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’alcalde de Malgrat, Joan Mercader, ha signat ja el contracte amb l’empresa constructora que ha de rehabilitat l’edifici protegit de les antigues cases dels mestres que actualment acull l’Escola Municipal d’Adults.

El projecte de rehabilitació preveu substituir la teulada; restaurar els estuc

Façana de les antigues cases dels mestres. Google
Façana de les antigues cases dels mestres. Google

s de la façana; connectar interiorment els tres edificis existents, i instal·lar un ascensor que permeti accedir al pis superior.

També es preveu eliminar les divisions internes de l’edifici per aconseguir espais més amplis per utilitzar-les com a aules, millorar els lavabos i construir una escala exterior per crear una sortida d’emergència per als pisos superiors.

Tota aquesta transformació interior i rehabilitació exterior té un cost aproximat de 260 mil euros i un termini de prop de 3 mesos.

L’edifici ha estat reformat en diferents fases des de finals dels anys 90, quan es van restaurar les façanes del carrer i es va reformar l’interior per convertir-ho en oficines de l’Ajuntament, que ja es van traslladar fa un parell anys,  i en l’Escola d’Adults.

El conjunt de cases es troben a la cantonada del carrer escoles amb Ramon Turró i el formen 6 antigues cases dels mestres datades de l’any 1927.

Les obres han obligat a traslladar l’activitat de l’Escola d’Adults. Els cursos de l’escola que van començar el passat 19 de setembre ja que alguns cicles formatius de grau mitjà i superior així com els de graduat en Educació Secundària ja es van iniciar a l’Escola Mare de Déu de Montserrat, on continuaran fins que finalitzin la rehabilitació. La resta de cursos programats pel proper dilluns es faran a l’institut Ramón Turró i Darder.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics