Esquerra demana més informació sobre la possible planta de biomassa a PLF

L’empresa Bioiberica està interessada en implementar a la seva seu de PLF una planta de tractament de residus que alhora els permeti generar energia aplicada a la seva planta de producció.

Actualment el planejament ja li permet aquesta construcció per a un autoconsum, però l’empresa demana al consistori modificar el planejament per permetre que d’altres empreses puguin també dur-hi els residus i fer-la més viable econòmicament.

El juliol del 2014 es va portar al ple aquesta modificació, que es va aprovar amb els vots a favor del govern, entre ells un regidor que treballa a Bioiberica. El PP va impugnar l’acord i fialment  el canvi de planejament va quedar sense efecte i es va arxivar.

Ara Esquerra assegura que el govern vol rescatar del calaix el canvi que permeti a Bioiberica fer una planta més gran per assumir més residus.

Segons els republicans, el consistori ha convidat a veïns de la factoria de Bioiberica i a partits polítics a un viatge a Alemanya on poder veure una planta similar a la prevista  a PLF per tal de comprovar l’impacte que té una planta de biomassa com la que es preveu al nostre municipi.

Un viatge que paga l’empresa interessada en instal·lar aquesta infrastructura i no l’Ajuntament. Això fa que ERC hagi declinat la invitació i hagi expressat la seva incomoditat davant que l’empresa pagui el viatge a Alemanya.

Els republicans han fet un comunicat a les xarxes en el que expliquen aquesta declinació  i asseguren que no hi ha garanties que la planta palafollenca sigui com la que es va a visitar a Alemanya.

Esquerra vol conèixer els projectes possibles, per acabar decidint-ne un amb la participació ciutadana, almenys dels veïns afectats. També consideren que es necessari un estudi de la mobilitat del polígon, ja que el consideren “sobresaturat” de vehicles.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics