5 negocis de Blanes imputats per frau elèctric

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La companyia elèctrica Endesa ha denunciat tres càmpings i dos bars- restaurant de primera línia de mar de Blanes per frau elèctric després de descobrir-se que havien manipulat els comptadors per tal d’estalviar en la factura de la llum.

El frau es va detectar fa dos anys, quan els Mossos, després de rebre una carta anònima, es van posar en contacte amb Endesa i el Departament d’Indústria.

Després de les investigacions, i segons apunta el Diari el Punt, s’hauria comprovat que alguns dels establiments haurien pagat uns 300 euros, per ajustar el comptador per rebaixar la factura elèctrica i d’altres havien pagat prop de 3 mil euros per manipular el comptador.

D’aquests cinc centres blanencs, tres tenien una resistència que feien que el volum elèctric que es registrava fos menor al real i per tant, la companyia els facturava molt menys del que pertocaria.

La companyia Endesa situa en 40 mil € la xifra defraudada per aquests establiments blanencs. El cas està obert en un jutjat de Blanes i els responsables dels negocis ja hi van anar a declarar l’estiu del 2014.  També es van inspeccionar altres locals de Blanes, Hostalric i Girona però sense trobar-hi irregularitats.

Segons fonts de l’Ajuntament de Blanes, ahir mateix Endesa ha tornat a inspeccionar aquests centres denunciats sense que s’hagi detectat cap anomalia.

El cas es coneix ara, setmanes després que Lloret decretés el tancament de 4 hotels de Lloret per frau de llum i gas i, a més, deure 450 mil euros al consistori pel consum d’aigua i per no pagar d’altres rebuts.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics